27 Aralık 2012 Perşembe

Hür Adam: Bediuzzaman Said Nursi



Mürşit Ağa Bağ (Said Nursi) , Tarık Tanrısever (Mehmet) , Engin Yüksel (İsmet) , Mesut Çakarlı (Zübeyr) , Halil İbrahim Kalaycıoğlu (Kaymakam) , Ahmet Yenilmez (Bekçi) , Bülent Polat (Komutan)
“Hür Adam”, yazdığı kitaplar ve yetiştirdiği talebelerle 80 seneyi aşkın süredir Türkiye'den başlayarak bütün dünyayı etkileyen Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatından kesitler taşıyor. Pek çok ilmî ve edebî çalışmaya konu olan Bediüzzaman'ın hayatı “Hür Adam”da ilk kez dramatik bir yapıyla sinemaya uyarlandı.

Küçük yaşta medrese eğitimiyle kendini geliştirdikten sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü ve cumhuriyetin kurulması sancıları arasında, savaşlar ve işgaller yaşayan bir millete İslam'ı ve imanı, asrın gerekleriyle hatırlatmak gayesiyle yola çıkan Bediüzzaman'ın hayatı, esaretler, mahkemeler, sürgünler ve hapislerle geçti. Sadece kitap yazdığı ve talebe yetiştirdiği için pek çok iftira ve komployla ortadan kaldırılmaya çalışılan Said Nursî, her şart altında yazımına devam ettiği Risale-i Nur Külliyatı adlı eserlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştı.





Hür Adam: Bediuzzaman Said Nursi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder